Wednesday, March 16, 2011

Cakap Tak Serupa Bikin

Share Alhamdulillah, bersyukur aku pada Rabbul Izzah di atas izin dan kurniaNYA, aku masih lagi bernafas untuk terus hidup dan mengabdikan diri beribadah kepadaNYA. Walaupun setelah diuji dengan kebangkitan rakyat di negara asing serta musibah bencana alam yang menimpa negara matahari terbit, aku masih lagi diberi peluang untuk terus berjuang untuk menamatkan apa yang aku mulakan.

Mohon maaf kepada sahabat-sahabat kerana blog ini dibekukan agak lama. Bukan sengaja, tetapi kerana sebok 'menyelamatkan' diri dari bencana-bencana yang berlaku mutakhir ini. Muncul kali ini, tak dirancang. Namun, rasa terpanggil untuk kembali kerana 'kepanasan' yang tak tertahan. Kalau tak, memang tak sempat untuk meluangkan masa di laman sesawang ini kerana aku masih lagi dalam proses evakuasi untuk pulang ke mesir pula. Alhamdulillah. Urusan selesai. Cuma menunggu panggilan sahaja. Sahabat-sahabat, doakan aku please!

CAKAP TAK SERUPA BIKIN. Memang panas telinga. Cakap 'bejabu' tapi kosong. Hangat aku! Manusia bila lupa daratan, beginilah jadinya. Sembang itu ini, tapi pernah cermin diri ke? Aku ok lagi yg tu, tp sampai nasihat orang lain dicemuh, bagus sangat ke? Macam ni ke orang yang ada basic agama? Bum bang bum bang, last2 cakap makan tuan! Bukan aku baru kenal beb. Lu langsi lu mati! Len kali pastikan buat baru cakap. OK? Opss, lupa. Jangan sombong sangat, aku tegur sebab rasa kasih pada kawan tapi dah ini yang aku dapat, aku cop, YOU ARE SO ARROGANT, F U!

FIRMAN Allah SWT yang bermaksud, "DAN janganlah engkau memalingkan mukamu (kerana memandang rendah) kepada manusia, dan janganlah engkau berjalan di bumi dengan berlagak sombong; sesungguhnya Allah tidak suka kepada tiap-tiap orang yang sombong takbur, lagi membanggakan diri." (Luqman: 18)

Cuba renung-renungkan dan selamat beramal!

p/s: Aku sebagai sahabat cuma mengingatkan.

2 comments:

Awatif Azizi said...

sabar2..

:)

lme x contact abg..

aieyn fatiha said...

heyy kite follower br blog kmoo :)
follow me back k

aieynfatiha.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More